Monday, 3 November 2014

Beli Mesin Basuh Mini Portable di Lazada.com

Aritu beli game psvita, skang ni beli Mesin Basuh Portable Mini ni lak kt lazada.com.. yela, mende2 ni kalo nk senang beli online je.. kalo nk cri sendiri kedai yg juai.. jenuh.. aku pn skang ni dh jrg kuar lepak2 kt kl dgn kwn2 sejak dok kt umah sewa ni.. nk jimat duit.. hehe.. sbb simpan duit tula bole beli mende2 online ni.. :p yela, lgpn ni mesin basuh ni brg keperluan kn..

Ok, Mesin Basuh Portable Mini (dlm bahasa omputih, Portable Mini Washing Machine) ni masa cuti mid sem aritu ibu aku jumpa stu akaun fesbuk (sapa tah) yg ade juai Mesin Basuh Mini ni.. tp harga RM 200.. masa tu mmg pikir murah.. tiba2 masa dh abis cuti aku tiba2 teringat nk cek kt lazada.com ade x juai Mesin Basuh Portable Mini ni.. Tgk2 harga kt lazada.com lg murah, RM 149 je.. brand jgn tnye la.. aku pn xtau brand ape.. brand Spreadon kot kalo tgk kt manual ni.. haha.. pikir pnye pikir last2 dua hari lps tu bru aku amik keputusan nk beli.. lupa nk mention, nama syarikat yg juai kt lazada ni, Doraemon Pocket.. :) Caj postage rm 5.00 (kt area gombak) dn akn dihantar oleh partner Lazada Malaysia iaitu G-Dex.. 1 hari bekerja lps tu dh smpai.. cnth kalo oder ari isnin, rabu dh smpai brg tu..

Sbb ape aku nk beli mende ni?? stu sbb mende ni portable.. jd sng nk angkut mne2 cnth kalo nk pindh umah sewa ke.. ringan je.. (dh nama pn Mesin Basuh Portable Mini, kn? haha..).. Mesin Basuh Portable Mini ni semi-auto je.. Sesuai la utk pelajar2 Universiti / asrama beli Mesin Basuh Portable Mini ni, xyah susah2 nk bsuh, perah gune tgn sendiri smpai lenguh2 tgn.. haha.. dn xpyh nk gi anta pakaian2 busuk tu kt dobi sbb mahal caj bsuh pakaian kt dobi ni.. kalo kt gombak ni , 1kg RM2.00.. xtaula kt area2 lain ade yg lg murah lak.. pakaian2 dlm pn mne bole anta kt dobi kn.. hehe..

Specifications Mesin Basuh Portable Mini ni:

Price:- RM149
Material:- Plastic
Capacity pakaian leh bsuh (max):- 4kg
Model: SPWM-35
Compact design & portable
Water and Energy Saving
Plastic body, free from rust
Washing can be made simultaneously
Low noise and smooth operation (Less than 60dB)
Power usage: 220V/300W/50Hz
Dimension: 45cmx 31cm x 33cm
Weight: 6.5kg
Function: Washing and drying cloth
2 timers to control washing and drying period
Easy to use and save space
English Manual and instruction
Rat Proof

Bole pilih nk kaler merah, putih atau biru.. aku pilih merah.. hehe.. waranty dorg kasi cuma sebulan je.. kalo nk bsuh pakaian, bwk la kuar spin basket tu dri mesin basuh mini ni.. kalo nk guna function spin, bru msukkn spin basket tu ke dalam.. 
Aku pilih warna merah (xtau sbb ape.. hehe..)

For more information psl Mesin Basuh Portable Mini ni, leh gi website ni: lazada.com (Lazada Malaysia).. Aku hanya tukang promote je..

Sekian..

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. elok lagi x mesin ni? kuat x bunyi dia membasuh dan mengering?

    ReplyDelete
  3. kami jual byk brang unik,, jom lihat,, rugi tk tgok dlu di sini ------>>>> www.kedaionlinemy.com

    ReplyDelete
  4. skrg ni price dah rm17x lah.. ke awk dpt dis sbb pkai kad maybank ke ap?? tahan x awk pkai??

    ReplyDelete
  5. mesin basuh paling cepat baju basuh.. boleh bawa jalan... aku beli kat sini --- www.kedaionlinemy.com

    ReplyDelete